Devlet Kurumları
Sonuç yok
View All Result
  • Giriş
  • Ana Sayfa
  • e-Devlet
  • Sağlık
  • Sorgulama
  • Fiyatlar
  • Bilgi Arşivi
İletişim
HAKKIMIZDA
  • Ana Sayfa
  • e-Devlet
  • Sağlık
  • Sorgulama
  • Fiyatlar
  • Bilgi Arşivi
Sonuç yok
View All Result
Devlet Kurumları
Sonuç yok
View All Result
Home Sorgulama

Aile Hekimim Kim? 2023 Aile Hekimi Sorgulama

Aile Hekimim Kim ve nereden öğrenebilirim aile hekimimin kim olduğunu sorularına rehber niteliği taşıyan yazımız size en ince ayrıntısına kadar detaylı bilgi sağlayacaktır. Aile hekimi sorgulama yaparken hangi il, ilçe ve mahalleye ait sağlık ocağında yer alıyor aile hekiminiz hemen öğreneceksiniz.

edevlet by edevlet
20 Ocak 2023
Reading Time: 6 mins read
0
Aile Hekimim Kim

Günümüzde sağlık sisteminde birinci basamak sağlık kurumu arasında yer alan aile hekimim kim konusu, birçok bireyin sağlık durumunu yakından ilgilendirdiği gibi bazı durumlarda oldukça hayati bir konumda yer alan aile hekimliğini öğrenme açısından da son derece büyük bir önem arz etmektedir.

Yazı İçindekiler 2023
1 Aile Hekimi Kim
2 Aile Hekimim Kim
3 Aile Hekimi Öğrenme
4 Aile Hekimim Sorgulama
5 Aile Hekimi Sorgulama
  • Glutensiz Ne Demek

Aile Hekimi Kim

Daha önce de bahsedildiği gibi ülkemizdeki sağlık hizmetleri belirli sağlık kuruluşları tarafından vatandaşlara kamu hizmeti kapsamında sunulmaktadır. Bu hizmetler arasında son derece önemli bir konumda yer alan birinci basamak sağlık hizmetleri ise genel olarak insanların sağlık durumunda koruyucu, önleyici ve takip etme yolu ile sağlık hizmetlerini vermektedir.

Çok daha önceki yıllarda birinci basamak sağlık kuruluşları arasında sağlık ocağı olarak bilinen ancak günümüzde aile hekimliği birimi olarak tanımlanan sağlık kurumları, bahse konu olan bu birinci basamak sağlık hizmetlerini vermektedir. Aile Hekimi kim öğrendikten sonra bir diğer başlığımız olan aile hekimi öğrenme konusuna geçmeden bunlarıda göz önüne alalım.

Aile hekimleri ise çok daha kolay ve etkili sağlık hizmeti sunumunun gerçekleşebilmesi için kayıtlılık esasına uygun şekilde sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirmektedir. Bu sayede her aile hekimliği biriminin ve her aile hekiminin bakabileceği belirli bir hasta sayısı bulunmaktadır.

Aile hekimlikleri ve aile hekimleri hastaların kayıtlılık durumuna göre hizmet verdiğinden dolayı, kayıtlı olmayan hastalara bakılması ya da sağlık işlemlerinin takip edilmesi gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak bazı bilgilerin eksik olması nedeni ile vatandaşlar zaman zaman aksama yaşayabilmektedir. Bu nedenle de aile hekimim kim sorusunun sorulması son derece mantıklı ve hayati bir öneme sahiptir.

Aile Hekimim Kim

Bilindiği gibi, birinci basamak sağlık hizmetleri bireylerin sağlık durumu takiplerinin yapılabilmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi adına gerekli bütün sağlık hizmeti ve sağlık faaliyetlerinden oluşmaktadır. Bu açıdan ülkemizde Sağlıkta dönüşüm aşamalarının tamamlanmasının hemen ardından sağlık ocağı olarak bilinen birinci basamak sağlık kurumları yerini aile hekimliği birimlerine (AHB) bırakmıştır.

Aile hekimleri ise kişilerin, ikamet durumlarına göre ikamet ettikleri en yakın adreste bulunan kişilerin, kayıtlılık esasına bağlı olarak sağlık hizmeti vermelerini imkan tanımaktadır. Dolayısıyla her bir birey, kendilerine en yakın aile hekimlerine kayıtlılık esasında hasta olarak kayıt olmakta, rutin olarak takip edilmesi gereken bütün işlem ve faaliyetler aile hekimleri tarafından kontrol edilmekte ve hasta ile yakından iletişime geçilmektedir.

Bu açıdan, zorunlu olarak yapılması gereken çocukluk aşılarının takibi, rutin olarak halk sağlığı yoklaması, aile hekimliğine gidemeyecek olan hastaların ev ziyaretlerinde kontrol edilmesi gibi faaliyetler birinci basamak sağlık kurumları olan aile hekimlikleri tarafından verilmektedir. Ancak günümüzde bir çok kişi aile hekimlerinin ve aile hekimliği birimlerinin nasıl çalıştığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmamakla beraber aile hekimim kim sorusunu çok daha fazla sora bilmektedir.

Aile hekimleri kayıtlılık esasına göre hizmet verdiği için, sizler kayıtlı olduğunuz aile hekiminiz dışında bir aile hekiminden hizmet alamama gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kayıtlı olduğunuz aile hekiminizi öğrenmek ve kayıtlı bir hekiminiz yok ise kontenjanı uygun olan bir aile hekimine kayıt olmanız gereklidir.

Aile Hekimi Öğrenme

Aile hekimliğinin ve de aile hekimin sorgulanması, vatandaşların genel sağlık hizmetlerini eksiksiz bir şekilde almaları açısından son derece önemlidir. Aile hekimi kim sorusunun yanıtı için ise sizlerin uygulayabileceği birden fazla yöntem bulunmaktadır. Öncelikli olarak e-devlet üzerinden, kendi hesabınıza giriş yapmanız gereklidir. Daha sonrasında arama çubuğundan aile hekimi araması yapabilir ya da Sağlık Bakanlığı hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Bu işlemler üzerinden kayıtlı olduğunuz aile hekimliği bilgisi ekrana yansıyacaktır.

İkinci işlem olarak e-nabız uygulamasıdır. E-nabız üzerinden kendi hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana ekranda kayıtlı olduğunu aile hekimliği birimi ve aile hekimi bilgisi bulunmaktadır. Eğer e-nabız hesabınız yok ise e-devlet üzerinden e-nabız hesabı oluşturabilirsiniz.

Üçüncü işlem ise MHRS mobil uygulama üzerinden bu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. MHRS mobil ya da web sitesine giriş yaptığınızda randevu almak istediğiniz kendi aile hekimliği birimini seçtiğinizde hem hekim bilgisi hem de aile hekimliği bilgisi sistemde sizlere iletilecektir.

Dördüncü işlemde ise Bakanlık tarafından oluşturulan çağrı merkezleri aracılığı ile aile hekimi ve aile hekimliği bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu dört yöntemi kullanarak kayıtlı olduğunuz aile hekiminizi öğrenebilir ve eğer herhangi bir hekime kayıtlı değilseniz, kayıt olma işlem ve seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Bu sayede sağlık hizmetinizi alırken herhangi bir sorun ile karşılaşmaz ve zorunlu sağlık hizmetlerinizi karşılayabilirsiniz.

Aile Hekimim Sorgulama

Aile hekimi sorgulama işlemlerinde, kişilerin deneyebileceği ve bu açıdan hekimine öğrenebileceği birden fazla yöntem bulunmaktadır. Özellikle Sağlık Bakanlığının son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu teknolojik ve dijital atılımları sayesinde, aile hekimi öğrenme gibi konularda oldukça pratik ve yalnızca birkaç dakikadan oluşan işlemler sayesinde aile hekiminizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Aile hekimim sorgulama işlemleri için Sağlık Bakanlığının halihazırda kullanmakta olduğu birden fazla sorgulama yöntemini ele alabilmeniz mümkündür. Bu açıdan ilk olarak Sağlık Bakanlığının çağrı merkezi aracılığıyla aile hekiminizi öğrenebilirsiniz. İkinci işlem de ise yine bakanlık tarafından kurulmuş olan ve genel sağlık verilerinizi içeren bir veri tabanı ve kullanıcıya özel bir arayüzü sunan e-nabız uygulaması aracılığıyla aile hekiminizin kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

MHRS uygulaması aracılığı ile de öğrenebileceğiniz bu bilgilerin yanında bir de e-Devlet üzerinden aile hekiminiz ile ilgili bilgilere ulaşabilmene son derece mümkündür. Bütün bu yöntemleri aile hekimim kim sorusunu soran herkes için maddeler halinde yeniden ele almak gerekirse;

  • E-devlet üzerinden sorgulama,
  • E-nabız üzerinden sorgulama
  • MHRS uygulaması ya da çağrı merkezi üzerinden sorgulama ve de,
  • Sağlık Bakanlığının resmi çağrı merkezleri üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Aile Hekimi Sorgulama

Ülkemizde, sağlık hizmetleri kapsamında üç farklı sağlık basamak kuruluşu yer almaktadır. Bu sağlık kurumları arasında birinci basamak sağlık kuruluşları, ikinci basamak sağlık kuruluşları ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları olarak karşımıza farklı kapsamlarda ki hastane ve sağlık ocakları çıkmaktadır.

Eski adı ile sağlık Ocağı olarak bilinen ancak günümüzde aile hekimliği birimleri olarak tanımlanan birinci basamak sağlık hizmetleri, günümüzde son derece önemli bir sağlık hizmetini yerine getirmektedir. Zorunlu çocukluk aşılarının takibi, işe giriş raporlarının ya da ehliyet raporlarının temini, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri sunumu gibi temel sağlık hizmetleri faaliyetleri, Aile Hekimlikleri tarafından gerçekleştirilmekte ve bu hizmetlerde hekimler, hastalarına kayıtlılık esasına göre bakmaktadır.

Aile hekimliği birimlerinde görevli olan hekimlerin genel olarak çalışma prensipleri arasında hastaların, kendilerine kayıtlı olarak yer almaları gerekmektedir. Bir hastanın belirli bir aile hekimine kayıtlı olması, sistem üzerinde ilgili hekim tarafından takip edilmelerini, muayene işlemlerinin yapılması ve gerekli sağlık hizmetlerinin alınmasını sağlamaktadır. Bu durumda aile hekimim kim sorusunun sorulması oldukça olağan ve normal bir durumdur.

Genel olarak aile hekimlerinin çalışma prensibinin bilinmemesi, beraberinde bazı yanlış anlaşılmaları ve sağlık hizmetinde aksamaları getirdiğinden dolayı aile hekimi sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Aile hekimini sorgulamak isteyen kişilerin izleyebileceği yöntemler arasında ise;

  • E-devlet sorgulama,
  • E-nabız sorgulama
  • MHRS uygulamasından ya da çağrı merkezi sorgulama ve de,
  • Sağlık Bakanlığının çağrı merkezleri üzerinden sorgulama işlemlerinin yapılması gereklidir.
ShareTweet

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler

Açık Öğretim Kayıt Yenileme
Sorgulama

Açık Öğretim 2023 – 2024 Kayıtları Ne Zaman? – AÖF Kayıt Yenileme

14 Mayıs 2023
Askerlik Borçlanması
Sorgulama

Askerlik Borçlanması Ne Kadar? 2023 Askerlik Borçlanması Hesaplama

10 Nisan 2023
Bezmialem Sonuç
Sorgulama

Bezmialem Sonuç Sorgulama – Bezmialem Tahlil Sonuçları 2023

10 Nisan 2023
Mama ve Bez Yardımı
Sorgulama

Mama ve Bez Yardımı 2023 Bez Başvurusu Nasıl Yapılır?

26 Şubat 2023
Evlilik Tazminatı Hesaplama
Sorgulama

Evlilik Tazminatı Hesaplama 2023 Evlilik Tazminatı Nasıl Alınır?

16 Şubat 2023
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları
Sorgulama

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları 2023 ÖGG Sınav Sonuçları

26 Ocak 2023
Next Post
Glutensiz Ne Demek

Glutensiz Ne Demek? Glutensiz Yiyecek Nedir, Ne Anlama Gelir?

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları 2023 ÖGG Sınav Sonuçları

Please login to join discussion
Sonuç yok
View All Result

Son Yazılar

  • Secretle Giriş – Secretle Web APK – instagram Kapalı Profil Görme Hilesi
  • Peygamberimizin Yağmur Duası Türkçe Ve Arapça Okunuşu
  • Anneden Babadan Kızına Duygusal Doğum Günü Mesajı 2023
  • Türkiye’de En Fazla Temettü Ödemesi Yapan Kurumlar 2023
  • Profesör Muayene Ücretleri ve Ameliyat Ücretleri Ne Kadar? 2023
  • instagram Mesaj Silinmiyor Çözümü 2023 – Bulduk!
  • E-devlet Üzerinden Evde Paketleme İşi 2023 (Devam Ediyor)
  • SSS TikTok – Filigransız Video İndir Download 2023
  • Sürat Kargo İade Ücreti – Sürat Kargo Evden İade 2023
  • Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar – Kalktı Mı?
  • Başka Birinin TC Kimlik Numarası Bulma 2023 – Denedim Buldum
  • Küpe Nasıl Çıkarılır? Sıkışan Küpe Çıkarma
  • Hemşire Yardımcısı Maaşı 2023
  • Ücretsiz İspark Vodafone Kampanyası – İSPARK Kampanya 2023
  • Özel Hastane Doğum Ücretleri 2023 – Sezeryan, Suda Doğum

Sponsor Reklam

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Devlet Kurumları - Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlar ile alakası yoktur. Tamamen bilgilendirme amaçlı olup, resmiyet içermemektedir.

Sonuç yok
View All Result
  • Ana Sayfa
  • e-Devlet
  • Sağlık
  • Sorgulama
  • Fiyatlar
  • Bilgi Arşivi

© 2022 Devlet Kurumları - Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlar ile alakası yoktur. Tamamen bilgilendirme amaçlı olup, resmiyet içermemektedir.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In