Artık okullarda e-okul sistemi kullanılmaktadır. E-Okulda G Ne Demek kullanıcılar için önemli bir sorudur. E-okul gerek veli gerekse öğrencilerin sınav notlarını, devamsızlıklarını ve girilecek sınavları gözlemlemek için kullandıkları resmi bir uygulamadır. E-okul terimleri olarak görünen kısaltma harfler velileri düşündürmektedir. Eğitim ve öğretim hayatı her öğrenci için çok önemlidir bu yüzden velilerinde takipte olması gerekir.
E-Okulda G Ne Demek?
Alınan eğitimlerle birlikte öğrenciler geleceklerini inşa etmektedir. Bu yüzden okulda verilen eğitim ve öğrencinin derslere katılımı çok önemlidir. Özellikle sınavlara ilişkin genel durum e-okul üzerinden takip edilmektedir. Öğrenci sisteminde G oldukça sıkıntılı bir durumdur. G ortalamayı etkilemektedir. Bu yüzden G ortalamayı ne kadar düşürür özellikle son sınıf öğrencilerini endişe içinde bırakmaktadır.
E-Okulda G Notu Nedir?
Öğrenciler G notunun ne anlama geldiğini zaten bilmektedir. Ancak e-okul sistemini sadece öğrenciler değil velilerde takip etmektedir. Sistemde G notu düşmüş bir öğrenci hemen fark edilmektedir. E- okulda G notu nedir bilinmesi halinde daha temkinli olmak zorunluluğundadır. Çünkü alınan G notu öğrencinin diğer derslerinin de olumsuz etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir.
- E-okul sisteminde her öğrencinin genel durumuna ilişkin bilgiler yer almaktadır. Sınav notları, gireceği sınavlar, devamsızlığı bu sistem üzerinden takip edilir.
- Öğrencinin sistemine giriş yapıldığında G notu dikkat çekiyorsa öğrencinin yapılan sınava giriş yapmadığı hakkında önemli bilgi vermektedir.
- G notu ile öğrenci herhangi bir dersin sınavına katılmadığı açık bir şekilde belirtilir. Bazı öğrenciler elde olmayan sebeplerden ötürü sınava katılmamış olabilir. Bu durumda ders öğretmenine kesinlikle mazeretli olduğunu bildiren rapor sunmak zorundadır.
- Ancak hiçbir sebep yokken keyfi şekilde G almış bir öğrencinin ders ortalaması ciddi şekilde etkilenecektir.
- Öğrenci herhangi bir için G harfi aldığında o zaman bu ders için puan alamayacaktır. Dolayısı ile ortalama alındığında o dersten sınava girmediği için ortalamanın istenen şekilde gelmesi imkânsız olacaktır. Ne yazık ki ortalama da düşüklük söz konusu olacaktır.
E-Okulda G Kaç Puan Düşürür?
Sınavlar öğrencinin başarısını belirlemek için yapılmaktadır. Genellikle iki ya da üç sınav yapılmaktadır. Bu sınav sonuçları toplanarak hesaplanmakta ve bir ortalama oluşturmaktadır. Herhangi bir dersin sınavına girmemiş her öğrencisin e-okul sistemine G harfi düşülmektedir. E-okulda G kaç puan düşürür velileri ve öğrencileri çok endişelendirmektedir. Sınava girmeyen öğrenci o sınavdan 0 almaktadır.
Yapılan her sınav öğrenci ortalamasına katkıda bulunacaktır. Not ortalaması almak için bir dersin tüm sınavları göz önüne alınarak hesap yapılmakta ve ağırlıklı olan puan durumu kredi toplamına bölünerek alınır. G notu olan öğrenciler sınava girmediğinden ortalama notları oldukça düşük olacaktır. Çünkü sınavları eksiktir dolayısı ile dersten puan alamayacaktır. Her bir sınav öğrencinin ortalamasını yükseltmek adına çok önemlidir.
G notu ortalamayı ne kadar düşürür merak edilen sorular arasındadır. Sınava girmeyen öğrencinin sınavı yok sayılır. Bu durumda o dersten geçer bir not alamaz. Diyelim ki öğrenci yapılan 3 sınavdan ikisine girdi. Burada sadece iki sınavın toplamında ortalama alınmaktadır. Eğer öğrenci geçerli bir nedenle G notuna maruz kalmışsa rapor eşliğinde sınava katılabilir.
E-Okul G Notu Silinir mi?
G notu öğrenci ve velilerin hiç istemediği bir göstergedir. Bu sebeple akıllarda şu soru oluşmaktadır. E-okul G notu silinir mi öğrenciler merak etmektedir. Sonuç itibari ile e-okul sistemine işlenmiş bir nottur ve ortalamayı tamamen değiştirmektedir. Diğer dersler başarılı olsa bile öğrencinin girmediği tek bir sınav genel başarıya gölge düşürecektir. Bu yüzden G notlarının silinip silinmediği konusunda bilgi öğrenciler için önemlidir. E-sistemde girilen notların değiştirilmesi de zordur.
Ancak öğretmen öğrencinin mazeretine ikna olmuşsa ve sistem not sürecine kitlenmemişse değişim olabilmektedir. Ama girilen notlar okul idaresi tarafından kilitlenmişse öğretmenin dahi bu notları değiştirmesi imkânsızdır. G notu alan ancak rapor sunup sınava geçte olsa katılım gösteren öğrencinin notu değiştirilebilir. Çünkü öğrenci katılım sürecini tamamlamıştır. Ancak kitlenmiş bir sistemde idare tarafından değiştirilebilmektedir. Bu sebeple sınavlara gününde katılım göstermek önemlidir. Aksi takdirde olumsuz ortalama söz konusu olabilmektedir.
G Notu Ortalamayı Ne Kadar Düşürür?
Öğrencilerin aldığı G notu ortalama notlarını ciddi anlamda düşürmektedir. Ancak girilmeyen sınav diğer notları nasıl etkiler düşündürücüdür. G notu ortalamayı ne kadar düşürür öğrencileri paniğe sokmaktadır. Burada önemli olan not ağırlıklarıdır. Yapılan sınav sayısı da ortalamayı etkileyecektir. Bazı dersler iki sınavla sonuçlanırken bazı dersler üç sınavla sonuçlanmaktadır.
- G notu 0 sayıldığı için o sınavdan hiç puan gelmez. Buda ortalamayı etkileyecek bir durumdur.
- Ders saatinin çok olması sınav sayısını arttırmaktadır. Bu yüzden sınav notunun ağırlığı son derece önem kazanır. Eğer bu not yüzde elli gibi bir not ise o zaman G notu ortalamayı yüzde elli olarak düşürecektir.
- Sınav sayısının fazla olması G notunu çok fazla etkilemez. Ancak sınav sayısının az olması G notunun baskın olmasına sebebiyet verir. Bu yüzden öğrenciler sınava girmedikleri dersleri hesaba katmalıdır.
- G notu öğrencinin girmediği bir sorumlu olduğu bir sınava girmemesi şeklinde açıklanır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sadece girmediği sınav için alınan bir G olduğudur. Diğer sınavlara 0 düşmesi söz konusu değildir. Ancak genel olarak değerlendirilecektir bu yüzden not ortalamasında olumsuz etki oluşturacaktır.
Lisede G Notunun Olumsuz Etkileri
E-okul sistemi her öğrenci için çok önemlidir. Öğrenciler G notu aldığında sorumlu olduğu dersin sınavına girmemiş olduğu netleşmektedir. Özellikle lise son öğrencileri için not ortalaması çok önemlidir. Lisede G notunun olumsuz etkileri öğrenciyi sıkıntıya sokmaktadır. Bilindiği gibi lisede not ortalamasının yüksek olması üniversite sınavından inanılmaz avantaj sağlamaktadır. Okulda öğrenci ister başarılı olsun ister başarısız olsun sınava girmezse G notu almaktadır. Dolayısı ile not ortalaması etkilenir. G notundan olumsuz bir etki almamak adına öğrenciler rapor sunmak durumundadır.
- G notu sistem üzerinden silinmemektedir. Ancak öğrenci mazeret göstermesi ile birlikte sınava tabi tutulabilmektedir.
- Sınavı kaçırmış ya da herhangi bir nedenden ötürü sınava girememiş öğrenciler rapor belgesini sunduklarında G notu farklı olarak değerlendirilebilir.
- Öğrenciler okuldaki sınavı telafi etmek adına sınava girmek isteyebilir. Böyle durumlarda eğer e-okul sistemi kilitlenmemişse öğretmen G notunu G1 veya G2 olarak değiştirebilir. Böylece öğrencinin G notu kaile alınmaz.
Liselerde ortalama alınan notlar çok önemlidir. Bu yüzden her öğrenci ortalamasını yüksek tutacak notlar almak ister. Ortalama notları sayesinde üniversite puanı yükselmektedir. Bu yüzden lisede G notlarının olmaması gerekir. Eğer öğrenci mecburen bu notu alıyorsa mutlaka belge sunması ve öğretmenine neden sınava giremediği konusunda bilgi vermelidir.
Lisede Sözlü G Ne Demek?
Okul hayatında sınavlar olduğu kadar sözlülerde önemlidir. Lisede sözlü G ne demek veli ve öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Sözlü yoklama ile birlikte öğrenciler not ortalamasını yükseltebilirler. Genellikle öğretmenler öğrencilerine sözlü yapacağını söylemektedir. Sözlü olduğu halde sözlüye katılmayan öğrenciye G notu verilmektedir. G notu sadece sınavlara özgü değildir. Sözlü sınavdan G notu alan öğrenci mutlaka bunun nedenini öğretmeni ile paylaşmalıdır ki sözlüye alınabilsin. Sözlüler öğretmenlerin kanaat notu gibidir. Bu yüzden bu notların yüksek olması önem taşır.
E-Okula G Yazılırsa Sınıfta Kalınır Mı?
E-okul sisteminde G notunun gözlemlenmesi veli ve öğrencileri endişe içine sürüklemektedir. G notunun olumsuz sonuçları birçok öğrenci tarafından bilinmektedir. Ancak E-okula G yazılırsa sınıfta kalınır mı birçok öğrencinin kâbusu olan bir sorudur. Öğrenciler veya veliler G notu ile karşı karşıya kaldıklarından sınıfta kalma korkusu ile yüzleşebilirler. G notu sınava girilmemiş olduğunun bir göstergesidir. Bu notu alan her öğrenci o sınavdan sıfır almış sayılır.
Öğrenciler her sınava giremeyecek durumdaysa ders öğretmenlerine bilgi vermelidir. Sonuç itibari ile girmediği bir sınavın sonucu g notu ile paylaşılır. G notunun etkisi 0 olarak bilinmektedir. Yani sınava girmemiş öğrencinin sınavda alacağı puan sıfırdır. Ancak bu tek başına sınıfta kalmak için etkili değildir. Çünkü ders saatine bağlı olarak farklı sınavlarda söz konusu olacaktır. Böylelikle öğrenci iyi not alarak dersten kalmayabilir. Öğrenci G notu alarak sınıfla kalmaz ama ortalaması etkilenir.
Özellikle başarılı öğrencilerin G notu alması not ortalamasını ciddi şekilde etkiler. Çünkü bu öğrenciler not ortalamasını yüksek tutmak, geleceklerini iyi bir eğitimle taçlandırmak isterler. Özellikle liselerde G notu olumsuz bir not ortalaması sağlar. Bu yüzden öğrenciler üniversite sınavına hazırlansa bile okuldaki sınava girmekle hükümlüdür. Aksi takdirde sınav 0 notu ile sonuçlanacak ve ortalamayı düşürecektir.
Sınav Notu G Olursa Ne Olur?
Sınav notu G olursa ne olur veliler tarafından merak edilmektedir. Öğrenciler e-okul sistemindeki her terimden haberdardır. Ancak veliler G notu ile karşılaştıklarında bunun nedenini ve sonuçlarını merak edebilirler. Özellikle durumdan haberdar olmayan veliler için bu adeta şok olacaktır. G notu öğrencinin sınava gelmediği anlamındadır. Bu yüzden eğer velinin bu konu hakkında bilgisi yoksa öğrenci ve veli arasında ciddi bir sorun oluşabilmektedir. E-okul sistemine girilmiş G notu öğrenciye negatif sonuçlar doğurabilmektedir.
- Sınava girmeyen öğrenci sınavdan sıfır alacaktır.
- G notu ile birlikte o sınav için değerlendirme yapılamaz. Bu durumda öğrencinin not ortalaması düşecektir.
- Öğrenci elde olmayan bir sebepten sınava girememiş olabilir veya öğretmen tarafından bizzat sınavdan çıkarılmış olabilir. Her ne olursa olsun G notu sisteme işlenir.
- E-okul sistemine düşen G notu genel olarak sınıfta bırakmasa da o dersten geçmesini engelleyebilir. Bu sebeple öğrencinin ya rapor alıp sınava girmesi ya da diğer sınavlara güçlü bir hazırlık yapması gerekir.
- G notu alan öğrenci psikolojik olarak yıpranabilir. Bu yüzden sağlık durumu söz konusu olduğunda mutlaka doktor raporu alınmalıdır. Böylece sınav şansı olabilmektedir. Ancak sınav esnasında herhangi bir sebepten ötürü sınavdan çıkarılan öğrenci için böyle bir şans olmayacaktır. Bu öğrencilerin sosyal ilişkileri de olumsuz olarak belirlenecektir.
G notunun Psikolojik Sonuçları
Sınavlar öğrencilere öğretmenler tarafından duyurulmaktadır. Aksi belirtilmedikçe sınavlar belirlenen günde ders esnasında yapılmaktadır. Elbette ki bazen öğrencilerin sınava katılmadığı gözlemlenebilir. Böyle bir durumda öğrencinin okul sistemine G notu düşülür. G notunun psikolojik sonuçları oldukça sıkıntılıdır.
Başarılı öğrencilerin G notu alması oldukça rahatsız edicidir. Çünkü emek verilen bir çalışma sonucu sınava girememek oldukça üzücüdür. Böyle bir durumda G notu öğrencinin psikolojisini de bozacaktır. Bunun yanı sıra sınava girmeyen öğrenci veliyi de hayal kırıklığına uğrayacaktır. Böylece öğrenci ve veli arasında zıtlaşma olacaktır. G notu alan öğrencilere tavsiyemiz giremediğiniz sınavlara yönelik doktor raporu almanız olacaktır.