Her kişinin yapmış olduğu Peygamberimizin Yağmur duası hemen kabul olmayacağı gibi, yüce Allah’ın duasını kabul ettiği özel kişiler vardır. Bu kişilerin de yağmur duası yaparken cemaat ile hazır bulunması, Allah-u Tealanın yapılan duayı hızlı bir şekilde kabul etmesini sağlayacaktır. Bu konu ile ilgili sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır.
”Allah eğer sizlere nimet veriyorsa, bu içinizde bulunan zayıflar ve güçsüzlerin yüzü suyu hürmetinedir” Sizler içinizde bulunan zayıflar sebebi ile rızıklandırılıyorsunuz. (Kaynak : Tirmizi Cihad 21/24)
Bu yüzden yağmur duasını cemaat ile beraber yaparken, güçsüz ve zayıf olan kişilerinin de bu cemaat içerisinde bulunması ve duaya katılması, Allah’ın yapılan yağmur duasını kabul etmesini sağlayacak ve o beldeye bereketi olan yağmuru gökten yağdıracaktır.
Yağmur Duası
Güçsüz ve zayıf olan kişilerin hor görülmesi, itilip kakılması ise Allah’ın gazabını celbederek, zulüm yapan kişiye şiddetli bir ceza olarak geri dönecektir. Peygamberimizin Yağmur Duası yaparken cemaat ile beraber yapılmasını tavsiye eder ve kendisi de toplu olarak Allah’a niyaz da bulunurdu.
Bakara / 19. Ayet
اَوْ كَصَيِّبٍ مِنَ السَّمَٓاءِ ف۪يهِ ظُلُمَاتٌ وَرَعْدٌ وَبَرْقٌۚ يَجْعَلُونَ اَصَابِعَهُمْ ف۪ٓي اٰذَانِهِمْ مِنَ الصَّوَاعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِۜ وَاللّٰهُ مُح۪يطٌ بِالْكَافِر۪ينَ
Yahut onların misâli, semadan boşanan ve içinde karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek bulunan sağanağa yakalanmış kimselerin hâli gibidir. Yıldırımların saçtığı dehşetle ölüm korkusundan parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Halbuki Allah, kâfirleri çepeçevre kuşatmıştır.
Peygamberimizin Yağmur Duası Hangisidir?
Fahri kainat Hazreti Muhammed (sallalahu aleyhi vessellem) efendimiz, her anını Allah’ı zikrederek ve ona yönelip dua ederek yaşardı. Efendimizin hayatında duanın önemi çok fazlaydı. Ümmetine de her zaman yüce Allah’a dua etmelerini ve bir ihtiyaçları olduğu zamanda, kendisinden istemelerini emrederdi.
Efendimiz uyurken ve yemekten sonra dua ettiği gibi, yağmur yağmadığı zamanda Allah’a dua eder ve rahmetini bulunduğu yere göndermesini talep ederdi. Efendimizin yapmış olduğu yağmur duası ise sahih hadis-i şerifler ile günümüze kadar, sağlam hadis kaynaklarımız ile beraber gelmiştir.
Peygamberimizin yağmur duası şu şekildedir. ”
- Elhamdülillahi Rabbil alemin.
- Errahmanirahim.
- Maliki yevmiddin.
- La ilahe illallahu yefalu ma yurid.
- Allahümme entellahu la ilahe illa entel ganiyyü ve nahnül fukarau.
- Enzil aleynel gayşe vecal ma enzelte lena kuvveten ve belağan ila hine.
- Allahümmes kina gaysen merien merian tabakan acilen gayra raisin nafien gayra darrin.
- Acilen gayra acilin.
- Allahümes kina, Allahümmes kina, Allahümmes kina, Allahümme eğisna, Allahümme eğisna, Allahümme eğisna.
- Allahümme alel akami vez zirabi ve butunil evdeyeti ve manabitiş şeceri.
- Allahümmeski ibadeke ve beha imeke venşur rahmeteke ve ahyi beledekel meyyite.
diye yağmur duasını yapardı. (Kaynak : Ebu Davud, Salat 260 / İbni Mace)
Bu duanın anlamı ise şöyledir.
Anlamı : Hamd sadece Alemlerin sahibi olan Allah’a mahsustur. O din günün tek sahibidir. Hesap günü sadece ona aittir. Allah tektir ve ondan başka yaratıcı olan İlah yoktur. O dilediği her şeyi yapar. Ey Allah’ım. Sen Allah’sın. Senden başka İlah ve yaratıcı yoktur. Zen zengin olan ve biz ise fakir olan kullarınız. Bizlere bol bol yağmur indir ya Rabbi. İndirdiğin rahmetin ile bizlere kuvvet ver. Bizlere muhtaç ve ihtiyacımız olduğu kadar yağmur indir Allah’ım.
Peygamberimizin yaptığı yağmur duası içerisinde şu duada yer almaktadır.
- Allahümme eskina gaysen mugisen henien marien gadeken mücellilen seyhan amme tabekan.
- Allahümme eskinal gayse ve la tecalna minel kanitin.
- Allahümme inne bil biladi vel ibadi vel halkı minel levai ved danki me la neşku illa ileyke.
- Allahümme entib lenez zera ve eddir lenad dara ve eskina min berakatis semai.
- Ve entib lena min berakatil ardı.
- Allahümme inna nestağfiruke inneke künte gaffaran.
- Fe ersilis semae aleyna mindaran.
olarak yaptığı yağmur duasıdır. (Kaynak : İbni Mace, Nevevi El Mecmu 5/74, İbni Kudame el Muğni 3, 338-339, İbni Ceziri el Mezahibül erbea 1, 325)
Anlamı : Yüce Rabbim, bize yardım eden ve içimize ferahlık veren bol ve bereketli yağmur ver. Bizleri yağdırdığın bereketin olan yağmurun ile sula Allah’ım. Bizleri ümitleri tükenen kişiler olmaktan koru ve eyleme. Allah’ım biz kulların sıkıntılarımızı senden başkasına söyleyemeyiz. Bizlere yaratan yüce Allah’ımız. Bizlerin ekinlerini yeşert ve bitir ya Rabbi. Hayvanlarımızın sütlerini bollaştır. Göklerin bereketleri ile bizlere sula ya Rabbi. Yeryüzünün bereketlerinden bizleri nasiplendir. Cömert ve keremi bol olan yüce Allah’ım senden af ve mağfiret diliyoruz. Şüphe yok ki sen bağışlaması bol olansın. Sen affedensin. Bizlere gökten ihtiyacımız olan kadarı ile bol yağmur yağdır. Ey merhameti ve bağışlaması bol olan yüce Rabbimiz. Dualarımızı kabul eyle.
Evde Yağmur Duası Yapılır Mı?
Yağmur duasının diğer bir ismi ise istiska’dır. Yağmur duası yalnız başına yapılabileceği gibi, cemaatle yapılması müstepahtır. Evde yağmur duası yapmak isteyen kişinin öncelikli abdest alması ve iki rekat namaz kılması en uygun olan davranıştır. Daha sonra kıbleye doğru ellerini açarak yüce Allah’a yağmur yağdırması ve kuraklığın bitmesi için dua etmelidir. Eğer evde kendisinden başka kişiler varsa, bu kişilerinde duaya icabet etmesi yapılması gereken en uygun davranıştır.
Özellikle evde bulunan çocukların yapılan yağmur duasına amin demesi, yüce Allah’ın yapılan duayı kabul etmesine hızlandıracaktır. Çünkü çocuklar günahsızdır ve günahsız ağızlardan söylenen amin lafları, yüce Allah’ın duayı kabul etmesini sağlayacaktır. Ev dışında ise cemaatle yapılacak olan yağmur duasının, üç gün üst üste yapılması uygun olan dua şeklidir.
Dua yapılmadan önce fakire sadaka verilmesi ve tövbe edilmesi, duanın adabına uygun bir davranıştır. Mütevazi bir ağız ile baş öne eğik şekilde yapılacak olan duanın kabul olması için, duayı yapacak olan kişinin beş vakit namazlarına dikkat etmesi ve bütün haramlardan uzak durması önemlidir.
Yağmur Duası Namazı Var Mıdır?
Yağmur duası yapılırken ilk önce Müslümanların namaz kılması müstehap olan bir davranıştır. Sünnete uygun olan ise kişilerin kendi başlarına kılmaları gereken namazdır. Hanefi mezhebine göre yağmur duası yapmadan önce kılınması gereken sünnet bir namaz yoktur. Ehl-i Sünnet itikadına göre diğer üç mezhebe göre yağmur duası namazı, kişinin kendi başına yapması gereken bir ibadettir. Yağmur duası yapılırken ise duada ısrarcı olmak ve inanarak yüce Allah’a niyaz etmek gereklidir.
İnanılmadan yapılan dua kabul olmayacağı gibi, kişiye ümitsiz davranışından dolayı günah kazandıracaktır. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter ve dilediği zaman yağmur duası yapan kişilerin yapmış olduğu duaları kabul eder. En büyük günah ise Allah’tan ümidi kesmektir. Bu konu ile ilgili hadis-i kutsi de şöyle buyrulmaktadır. ”Kim benden ümidini keserse, benden başka bir İlah arasın” buyrulmuştur.
Bu yüzden Peygamberimizin Yağmur Duası ve bunun gibi başka dua da ederken, ümit ederek ve inanarak yüce Allah’a niyaz edilmeli ve edilen duanın kabul olunacağına inanılmalıdır. Dua da acele etmeyen kişilerin duasını Allah kabul edecek ve kendilerine gökten rahmetini yağmur olarak indirecektir.
Hadid / 20. Ayet
اِعْلَمُٓوا اَنَّمَا الْحَيٰوةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَز۪ينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْاَمْوَالِ وَالْاَوْلَادِۜ كَمَثَلِ غَيْثٍ اَعْجَبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ يَه۪يجُ فَتَرٰيهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَكُونُ حُطَامًاۜ وَفِي الْاٰخِرَةِ عَذَابٌ شَد۪يدٌۙ وَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللّٰهِ وَرِضْوَانٌۜ وَمَا الْحَيٰوةُ الدُّنْيَٓا اِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
İyi bilin ki dünya hayatı ancak bir oyundan, bir eğlenceden, bir süs ve gösterişten, aranızda bir öğünmeden, mal ve evlatta çokluk yarışından ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibi ki, onun bitirdiği ekinler çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kuruyuverir de sen onu sapsarı kesilmiş görürsün. Ardından da çerçöp hâline gelirler. Âhirette kâfirlere şiddetli bir azap, mü’minlere ise Allah’tan bir bağışlama ve rızâ vardır. Evet, dünya hayatı, aldatıcı bir menfaatten başka bir şey değildir.
Yağmur Duası Nasıl Yapılır?
Allah’ın rahmetinden ümit kesilmeyeceğini ise yüce Allah, şu ayet ile Müslümanlara söylemektedir. ”Allah’ın rahmetinden ümitsiz olmayın ve ümidinizi kesmeyin. Hiç şüphe yoktur ki Allah tüm günahları bağışlayandır. O çok merhamet edendir. Kafir olanlar sadece Allah’tan ümidini keserler. Kafirlerin dışında olan Müslümanlar, Allah’tan ümitlerini kesmezler” (Yusuf Suresi Ayet 12)
Bu sebepledir ki Peygamberimizin Yağmur Duası yaparken de Allah’tan ümitkar olmalı ve asla duanın kabul olunmayacağı düşünülmemelidir.
Kuranda Yağmur Duası
Kuranda geçen yağmur duası var mı? Kuranda geçen yağmur dualarını sizler için bir araya getirdik.
Bakara / 22. Ayet
اَلَّذ۪ي جَعَلَ لَكُمُ الْاَرْضَ فِرَاشًا وَالسَّمَٓاءَ بِنَٓاءًۖ وَاَنْزَلَ مِنَ السَّمَٓاءِ مَٓاءً فَاَخْرَجَ بِه۪ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَكُمْۚ فَلَا تَجْعَلُوا لِلّٰهِ اَنْدَادًا وَاَنْتُمْ تَعْلَمُونَ
O Rabbiniz, sizin için yeryüzünü bir döşek, göğü de bir binâ yaptı. Gökten yağmur indirip onunla size rızık olarak çeşitli meyveler, ürünler çıkardı. O halde, siz de gerçeği bile bile Allah’a ortak koşmayın!
Bakara / 264. Ayet
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْاَذٰىۙ كَالَّذ۪ي يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَٓاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِۜ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَيْهِ تُرَابٌ فَاَصَابَهُ وَابِلٌ فَتَرَكَهُ صَلْدًاۜ لَا يَقْدِرُونَ عَلٰى شَيْءٍ مِمَّا كَسَبُواۜ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِر۪ينَ
Ey iman edenler! Allah’a ve âhiret gününe inanmadığı halde sırf insanlara gösteriş olsun diye mallarını harcayanlar gibi, başa kakıp eziyet etmek sûretiyle sadakalarınızı boşa çıkarmayın. Bu şekilde hayır yapan kimsenin misâli, üzerinde biraz toprak bulunan kaygan bir kayanın hâli gibidir ki, ona şiddetli bir sağanak vurmuş da onu çıplak bir halde bırakmıştır. Böyleleri, yaptıkları hiçbir iyiliğin faydasını göremezler. Allah, kâfirler gürûhunu doğru yola ulaştırmaz.
Bakara / 265. Ayet
وَمَثَلُ الَّذ۪ينَ يُنْفِقُونَ اَمْوَالَهُمُ ابْتِغَٓاءَ مَرْضَاتِ اللّٰهِ وَتَثْب۪يتًا مِنْ اَنْفُسِهِمْ كَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ اَصَابَهَا وَابِلٌ فَاٰتَتْ اُكُلَهَا ضِعْفَيْنِۚ فَاِنْ لَمْ يُصِبْهَا وَابِلٌ فَطَلٌّۜ وَاللّٰهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَص۪يرٌ
Mallarını Allah’ın rızâsını kazanmak ve gönüllerindeki imanı kökleştirip sağlamlaştırmak için harcayanların durumu, bir tepenin üzerinde bulunan güzel bir bahçeye benzer ki, bol yağmur yağdığında ürününü iki kat verir. Hatta yağmur yağmasa bile az bir çisileme ona yeter. Allah, bütün yaptıklarınızı görmektedir.
Nisâ / 102. Ayet
وَاِذَا كُنْتَ ف۪يهِمْ فَاَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلٰوةَ فَلْتَقُمْ طَٓائِفَةٌ مِنْهُمْ مَعَكَ وَلْيَأْخُذُٓوا اَسْلِحَتَهُمْ۠ فَاِذَا سَجَدُوا فَلْيَكُونُوا مِنْ وَرَٓائِكُمْۖ وَلْتَأْتِ طَٓائِفَةٌ اُخْرٰى لَمْ يُصَلُّوا فَلْيُصَلُّوا مَعَكَ وَلْيَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَاَسْلِحَتَهُمْۚ وَدَّ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَوْ تَغْفُلُونَ عَنْ اَسْلِحَتِكُمْ وَاَمْتِعَتِكُمْ فَيَم۪يلُونَ عَلَيْكُمْ مَيْلَةً وَاحِدَةًۜ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ اِنْ كَانَ بِكُمْ اَذًى مِنْ مَطَرٍ اَوْ كُنْتُمْ مَرْضٰٓى اَنْ تَضَعُٓوا اَسْلِحَتَكُمْۚ وَخُذُوا حِذْرَكُمْۜ اِنَّ اللّٰهَ اَعَدَّ لِلْكَافِر۪ينَ عَذَابًا مُه۪ينًا
Rasûlüm! Savaşta mü’minler arasında bulunup onlara namaz kıldırdığın zaman, onlardan bir grup silahlarını da yanlarına alarak seninle beraber namaza dursunlar. Bu esnâda diğer grup düşmanı gözetlesin. Namaz kılan grup secde yapıp rekâtı tamamlayınca, düşmanı gözetlemek üzere arka tarafa geçsin. Sonra henüz namaz kılmamış olan diğer grup gelsin ve seninle beraber namazlarını kılsınlar.
Hem yer değiştirirken hem de namaz esnâsında ihtiyat tedbirlerini alsınlar, silahlarını da yanlarında bulundursunlar. Çünkü kâfirler, silahlarınızı ve teçhîzâtınızı unutup bırakmanızı, böylece âni bir baskınla üzerinize saldırmayı çok arzu ederler. Ancak yağmur-çamurdan dolayı sıkıntıya düşerseniz, yahut hasta iseniz namaz kılarken silahlarınızı yere bırakmanızda size bir vebâl yoktur. Fakat yine de gelebilecek tehlikelere karşı tedbiri elden bırakmayın. Şüphesiz ki Allah, kâfirler için pek alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.
En’âm / 6. Ayet
اَلَمْ يَرَوْا كَمْ اَهْلَكْنَا مِنْ قَبْلِهِمْ مِنْ قَرْنٍ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْاَرْضِ مَا لَمْ نُمَكِّنْ لَكُمْ وَاَرْسَلْنَا السَّمَٓاءَ عَلَيْهِمْ مِدْرَارًاۖ وَجَعَلْنَا الْاَنْهَارَ تَجْر۪ي مِنْ تَحْتِهِمْ فَاَهْلَكْنَاهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَاَنْشَأْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ قَرْنًا اٰخَر۪ينَ
Onlardan önce nice nesilleri helâk ettiğimizi görüp üzerinde hiç düşünmezler mi? Üstelik biz onlara yeryüzünde size vermediğimiz imkânları vermiş, üzerlerine bol bol yağmurlar yağdırmış, ev ve bağlarının altlarından ırmaklar akıtmıştık. Evet, günahları sebebiyle onları helâk ettik ve onların ardından başka nesiller meydana getirdik.
Yusuf / 49. Ayet
ثُمَّ يَأْت۪ي مِنْ بَعْدِ ذٰلِكَ عَامٌ ف۪يهِ يُغَاثُ النَّاسُ وَف۪يهِ يَعْصِرُونَ۟
“Sonra bu yedi kıtlık senenin ardından bir sene daha gelecek; o zaman insanlar bol yağmura kavuşturulup sıkıntıdan kurtulacaklar ve o zaman bol bol meyveleri sıkıp, hayvanları sağacaklar.”
Nûr / 43. Ayet
اَلَمْ تَرَ اَنَّ اللّٰهَ يُزْج۪ي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِه۪ۚ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَٓاءِ مِنْ جِبَالٍ ف۪يهَا مِنْ بَرَدٍ فَيُص۪يبُ بِه۪ مَنْ يَشَٓاءُ وَيَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ يَشَٓاءُۜ يَكَادُ سَنَا بَرْقِه۪ يَذْهَبُ بِالْاَبْصَارِۜ
Görmez misin ki, Allah bulutları sevk ediyor, sonra açıklarını giderip onları bir araya getiriyor, sonra onları üst üste yığıp sıkıştırıyor. Bir de görürsün ki bunların arasından yağmur çıkıyor. O, gökten, oradaki dağlar büyüklüğünde bulutlardan dolu indiriyor da onunla dilediğini vuruyor, dilediğinden de onu öteye çeviriyor. O bulutlarda çakan şimşeğin parıltısı ise nerdeyse gözleri alıverecek!
Furkan / 40. Ayet
وَلَقَدْ اَتَوْا عَلَى الْقَرْيَةِ الَّت۪ٓي اُمْطِرَتْ مَطَرَ السَّوْءِۜ اَفَلَمْ يَكُونُوا يَرَوْنَهَاۚ بَلْ كَانُوا لَا يَرْجُونَ نُشُورًا
Doğrusu müşrikler, üzerlerine azap yağmuru yağdırılan o beldeye uğramışlardı. Peki, hiç orada olup bitenleri görmüyorlar mıydı? Hayır, hayır! Aslında onlar ölümden sonra dirilişe inanmıyorlardı.
Şuarâ / 173. Ayet
وَاَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَرًاۚ فَسَٓاءَ مَطَرُ الْمُنْذَر۪ينَ
Üzerlerine öyle müthiş bir taş yağmuru yağdırdık ki sorma! Uyarılıp da doğru yola gelmeyenlerin yağmuru, gerçekten ne fenâ bir yağmur oldu.
Neml / 58. Ayet
وَاَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَرًاۚ فَسَٓاءَ مَطَرُ الْمُنْذَر۪ينَ۟
Üzerlerine öyle bir taş yağmuru yağdırdık ki… Azapla uyarılıp da buna aldırmayanların yağmuru ne fenâ bir yağmur oldu!
Rûm / 48. Ayet
اَللّٰهُ الَّذ۪ي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ فَتُث۪يرُ سَحَابًا فَيَبْسُطُهُ فِي السَّمَٓاءِ كَيْفَ يَشَٓاءُ وَيَجْعَلُهُ كِسَفًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِه۪ۚ فَاِذَٓا اَصَابَ بِه۪ مَنْ يَشَٓاءُ مِنْ عِبَادِه۪ٓ اِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ
Allah odur ki, rüzgârları gönderir; o rüzgârlar da bulutları kaldırır. Sonra Allah o bulutları gökte dilediği gibi yayar ve parça parça dağıtır. Derken bulutların arasından yağmurun boşaldığını görürsün. Allah, o yağmuru dilediği kullarına ulaştırınca, onlar hemen sevinir, yüzleri gülüverir.
Lokman / 34. Ayet
اِنَّ اللّٰهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِۚ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَۚ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْاَرْحَامِۜ وَمَا تَدْر۪ي نَفْسٌ مَاذَا تَكْسِبُ غَدًاۜ وَمَا تَدْر۪ي نَفْسٌ بِاَيِّ اَرْضٍ تَمُوتُۜ اِنَّ اللّٰهَ عَل۪يمٌ خَب۪يرٌ
Kıyâmetin ne zaman kopacağının bilgisi yalnız Allah’ın katındadır. Yağmuru O indirir. Rahîmlerde olanı da O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez. Şüphesiz, her şeyi hakkiyle bilen, her şeyden hakkiyle haberdâr olan yalnız Allah’tır.
Şûrâ / 28. Ayet
وَهُوَ الَّذ۪ي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُۜ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَم۪يدُ
İnsanlar umutlarını büsbütün kaybetmişken yağmuru indiren ve rahmetini yayan da O’dur. O her türlü övgüye lâyık olan gerçek dost ve gözeticidir.
Ahkaf / 24. Ayet
فَلَمَّا رَاَوْهُ عَارِضًا مُسْتَقْبِلَ اَوْدِيَتِهِمْۙ قَالُوا هٰذَا عَارِضٌ مُمْطِرُنَاۜ بَلْ هُوَ مَا اسْتَعْجَلْتُمْ بِه۪ۜ ر۪يحٌ ف۪يهَا عَذَابٌ اَل۪يمٌۙ
Derken azabın simsiyah bir bulut şeklinde belirip vâdilerine doğru yöneldiğini görünce: “Bu, bize yağmur yağdıracak bir bulut!” dediler. “Hayır! Bu, bir an önce gelmesini isteyip durduğunuz cezadır; içinde can yakıcı azap taşıyan bir rüzgârdır!”
https://www.youtube.com/watch?v=AwKETEWrhYk
Yağmur Yağarken Okunacak Dilek Duası
Sizlerde Peygamberimizin Yağmur Duası dinlemek için aşağıda yer alan videoyu 2 dakikanızı ayırarak dinleyebilirsiniz.